BLOGOSFERA

Smacznie, smaczniej, Chiny

1

Mniej więcej rok temu miałem przyjemność przeprowadzić wywiad z YanPing Wang z Chin, który ze swoja małżonką Katarzyną prowadził bar z kuchnią chińską – Chun Xiang. Dziś miałem przyjemność odwiedzić go ponownie, kilka metrów dalej, gdzie jego bar zmienił się w restaurację.

To naprawdę budujące, kiedy widzi się, że kuchnia chińska w wykonaniu Wanga spodobała się mieszkańcom na tyle, aby mógł się jeszcze bardziej rozwinąć. Teraz dania podawane są na delikatnej porcelanie, w przestrzeni wystrojonej z klasą i nawiązującej do Chin i ich kultury.

To chyba dobre podsumowanie zmian, które następują w naszym kraju. Państwo Środka staje się coraz bardziej popularne w Polsce, a co za tym idzie, również bogactwo smaków tego kraju coraz częściej odkrywane jest przez Polaków.

12281849_984669544904545_1152787843_o 12315202_984669361571230_1713398709_o 12325573_984669378237895_1524784032_o

Jeżeli będziecie kiedyś nad morzem, zajedźcie to Wejherowa do restauracji Chun Xiang, a z pewnością smacznie spędzicie czas.

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Smacznie, smaczniej, Chiny Reviewed by on 29 listopada 2015 .

Mniej więcej rok temu miałem przyjemność przeprowadzić wywiad z YanPing Wang z Chin, który ze swoja małżonką Katarzyną prowadził bar z kuchnią chińską – Chun Xiang. Dziś miałem przyjemność odwiedzić go ponownie, kilka metrów dalej, gdzie jego bar zmienił się w restaurację. To naprawdę budujące, kiedy widzi się, że kuchnia chińska w wykonaniu Wanga spodobała

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Piotr Chodak

肖达克 彼得 / www.chinytolubie.pl / Interested in: Business, China and Far East, public relations, political marketing, media

Pozostaw odpowiedź