Singapur news

Królewska uczta na zakończenie festiwalu

900 kilogramów drobiu i owoców morza, 46 szefów kuchni, 108 potraw – iście po królewsku. A wszystko to z okazji zakończenia 10-dniowego Festiwalu Jedzenia w Singapurze. Na imprezę przybyło około 830 osób, a sam bankiet trwał 5 godzin. Suto zasatwiony stół mierzył około 50 metrów, a znalazły się na nim głównie przysmaki tradycyjnej kuchni Peranankan (potomkowie piętnasto- i szesnastowiecznych imigrantów z Chin) , jak na przykład kurczak w potrawce z czarnego orzecha. Brzmi smacznie!

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Królewska uczta na zakończenie festiwalu Reviewed by on 27 lipca 2009 .

900 kilogramów drobiu i owoców morza, 46 szefów kuchni, 108 potraw – iście po królewsku. A wszystko to z okazji zakończenia 10-dniowego Festiwalu Jedzenia w Singapurze. Na imprezę przybyło około 830 osób, a sam bankiet trwał 5 godzin. Suto zasatwiony stół mierzył około 50 metrów, a znalazły się na nim głównie przysmaki tradycyjnej kuchni Peranankan

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Avatar

Pozostaw odpowiedź