Hongkong news,Inne-news

Hongkong: Mleko niezdatne do konsumpcji trafiło do sprzedaży

flickr.com

flickr.com

Centrum Bezpieczeństwa Żywności ostrzega obywateli przed konsumpcją serii mleka, w której wykryto ilość bakterii 8,600 razy większą niż ustanawia dozwolony limit.

W czwartek (21.08) Centrum ogłosiło wyniki przeprowadzonych badań na próbkach mleka firmy Trappist Dairy Fresh Milk, według których zawartość bakterii wynosi 260 milionów na milimetr. Ustalony legalny limit ilości bakterii w pasteryzowanym mleku wydanym do sprzedaży to 30 tysięcy na milimetr.

– Całkowita liczba bakterii przekraczająca dozwoloną ilość wskazuje na nieprawidłowe warunki higieniczne, jednak nie oznacza to, że musi dojść do zatrucia pokarmowego po spożyciu. Rozsądnym dla klientów, którzy kupili produkt, będzie powstrzymanie się od jego konsumpcji – powiedział rzecznik Centrum.

Według wytwórni Trappist Dairy Fresh Milk wszystkie standardy higieniczne zostały zachowane przy produkcji, składowaniu i transporcie serii mleka. Obecnie prowadzone jest dochodzenie w sprawie powodu wytworzenia się nadmiernej ilości bakterii.

Na podstawie: scmp.com
Opracowanie: Aleksandra Dłuska

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Hongkong: Mleko niezdatne do konsumpcji trafiło do sprzedaży Reviewed by on 22 sierpnia 2015 .

Centrum Bezpieczeństwa Żywności ostrzega obywateli przed konsumpcją serii mleka, w której wykryto ilość bakterii 8,600 razy większą niż ustanawia dozwolony limit. W czwartek (21.08) Centrum ogłosiło wyniki przeprowadzonych badań na próbkach mleka firmy Trappist Dairy Fresh Milk, według których zawartość bakterii wynosi 260 milionów na milimetr. Ustalony legalny limit ilości bakterii w pasteryzowanym mleku wydanym do sprzedaży

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Avatar

Pozostaw odpowiedź