Chiny news,News

Zdrowsza żywność w Chinach

The General Administration of Quality Supervision, Inspection, and Quarantine  poinformowała, że  przedsiębiorstwa produkujące żywność będą podlegały bardziej restrykcyjnym kontrolom, które mają wpłynąć na poprawę jakości produkowanych przez nich produktów a tym samym  bezpieczeństwo żywności. W ostatnim czasie odnotowano wzrost obaw chińskiego społeczeństwa co do jakości i bezpieczeństwa dostępnych artykułów spożywczych w Chinach.

 W ciągu pierwszych pięciu miesięcy tego roku, kontrolerzy  jakości produktów spożywczych  znaleźli w całym kraju łącznie 3312 firm, które stosowały niedozwolone dodatki w czasie produkcji żywności – czytamy w  danych opublikowanych przez agencję rządową na spotkaniu w Chengdu, stolicy prowincji Sichuan. Agencja poinformowała również o cofnięciu licencji produkcji żywności 24 firm oraz 3  firmom produkujących dodatki do żywności.

źrodło  China Daily

Katarzyna Fryc

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zdrowsza żywność w Chinach Reviewed by on 24 lipca 2011 .

The General Administration of Quality Supervision, Inspection, and Quarantine  poinformowała, że  przedsiębiorstwa produkujące żywność będą podlegały bardziej restrykcyjnym kontrolom, które mają wpłynąć na poprawę jakości produkowanych przez nich produktów a tym samym  bezpieczeństwo żywności. W ostatnim czasie odnotowano wzrost obaw chińskiego społeczeństwa co do jakości i bezpieczeństwa dostępnych artykułów spożywczych w Chinach.  W ciągu pierwszych pięciu miesięcy

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Avatar

Pozostaw odpowiedź