News

Tydzień Dziedzictwa Tajwanu w Nowym Jorku

Doroczny Tydzień Dziedzictwa Tajwanu w Nowym Jorku, który odbył się w niedzielę, przyciągnął tysiące gości, zainteresowanych tradycyjną kulturą kraju. Mogli oni spróbować narodowych potraw, takich jak kluski ryżowe zongzi czy ciastka guabao gorące ciastka, serwowane na Union Square. Ciasto zrobione z krwi świni, dotąd uznane za jedno z najgorszych dań na świecie, wzbudziło bardzo duże zainteresowanie. Zostały również wystawione dzieła rzemieślnicze i rzeźby. Umożliwiono nawet gościom podjęcie próby wykonania różnych produktów.

Autor: Agnieszka Gabriel
Tydzień Dziedzictwa Tajwanu w Nowym Jorku

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tydzień Dziedzictwa Tajwanu w Nowym Jorku Reviewed by on 31 maja 2011 .

Doroczny Tydzień Dziedzictwa Tajwanu w Nowym Jorku, który odbył się w niedzielę, przyciągnął tysiące gości, zainteresowanych tradycyjną kulturą kraju. Mogli oni spróbować narodowych potraw, takich jak kluski ryżowe zongzi czy ciastka guabao gorące ciastka, serwowane na Union Square. Ciasto zrobione z krwi świni, dotąd uznane za jedno z najgorszych dań na świecie, wzbudziło bardzo duże

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Avatar

Pozostaw odpowiedź