News,Tajwan news

Kolejne produkty zarażone bakterią w Tajwanie

Kolejne produkty zarażone bakterią w TajwanieKryzys związany z wykryciem niebezpiecznych substancji w produktach używanych do produkcji żywności, pogłębia się. Kolejne firmy i ich wytwory są podejrzewane. Firma Yu Shen Chemical Co. podejrzana o spowodowanie pojawienia się plastyfikatorów, prawdopodobnie sprzedawała syropy o smakach owocowych i wysyłała jest do sklepów, piekarni i producentów sody. W związku z tym herbaty owocowe w hotelach i barach, soki owocowe w nocnych sklepach, drożdżówki i ciastka, jabłeczniki, lody i soda o smaku owocowym są przypuszczalnie zarażone. Podobnie sytuacja wygląda z sokami w proszku firmy Heng Yi Trading Company Inc, oraz syropami owocowymi firmy Tung Chia Company oraz innymi. Rząd uporządkował niebezpieczne produkty w grupach na odpowiedniej liście.

Autor: Agnieszka Gabriel

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kolejne produkty zarażone bakterią w Tajwanie Reviewed by on 7 czerwca 2011 .

Kryzys związany z wykryciem niebezpiecznych substancji w produktach używanych do produkcji żywności, pogłębia się. Kolejne firmy i ich wytwory są podejrzewane. Firma Yu Shen Chemical Co. podejrzana o spowodowanie pojawienia się plastyfikatorów, prawdopodobnie sprzedawała syropy o smakach owocowych i wysyłała jest do sklepów, piekarni i producentów sody. W związku z tym herbaty owocowe w hotelach

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Avatar

Pozostaw odpowiedź