Japonia news,News

Japońskie smaki podbijają Wielką Brytanię

Mistrzowie kuchni Suzue i William Curley postanowili eksperymentować ze smakami czekolady. Ich sklep w Richmond, w Wielkiej Brytanii, jest odwiedzany przez mieszkających w Londynie Japończyków, turystów z Kraju Kwitnącej Wiśni oraz koneserów dobrej herbaty i wyrabianej na miejscu niespotykanej czekolady. Od trzech lat William Curley zdobywa tytuł najlepszego wytwórcy czekolady, między innymi dzięki takim niezwykłym połączeniom jak czekolada z czarnym octem ryżowym. Wśród pomysłów Curleyów znajdują się także równie egzotyczne propozycje: czekolada z zieloną herbatą, prażonymi ziarnami sezamu, wasabi, cytrusem „yuzu” czy papryką syczuańską. W swoich kulinarnych arcydziełach bazują na czekoladzie produkowanej w toskańskiej firmie „Amedei”. Curleyom zdarzały się niezbyt fortunne połączenia, takie jak czekolada z wodorostami, która okazała się całkowitym niewypałem, ale nie zniechęcają się i szukają dalszych smacznych połączeń japońskich dodatków z ciemną słodyczą.
Jak sami przyznają, kierują się przede wszystkim tym, żeby nie obniżyć jakości czekolady, wobec czego starają się używać tylko tych składników, które dobrze się z nią łączą.

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Japońskie smaki podbijają Wielką Brytanię Reviewed by on 16 marca 2009 .

Mistrzowie kuchni Suzue i William Curley postanowili eksperymentować ze smakami czekolady. Ich sklep w Richmond, w Wielkiej Brytanii, jest odwiedzany przez mieszkających w Londynie Japończyków, turystów z Kraju Kwitnącej Wiśni oraz koneserów dobrej herbaty i wyrabianej na miejscu niespotykanej czekolady. Od trzech lat William Curley zdobywa tytuł najlepszego wytwórcy czekolady, między innymi dzięki takim niezwykłym

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Avatar

Pozostaw odpowiedź