Laos news

Czystość warzyw pod znakiem zapytania

Warzywa, (Fot.Biswarup Ganguly)Konsumenci Laosu biją na alarm, nie dowierzając, że warzywa na targach są oczyszczane.

Kierownik Instytutu Żywności, dr Viengsay Vansilalom, mówi, że trafiają do niego co jakiś czas doniesienia od konsumentów, skarżących się na podejrzane sposoby kultywacji sprzedawanych warzyw.

Konsumenci twierdzą, że kilka dni po zakupie podejrzanych warzyw, zaczynają się one psuć i pachnąć chemikaliami. Warzywa uprawiane tradycyjnie mogą być soczyste i pachnące nawet do tygodnia czasu , natomiast te drugie, nasączane różnymi chemikaliami, mogą się psuć już po dwóch dniach.

Źródło: Vientiane Times
Tłumaczenie: Aleksandra Kulawik
Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Czystość warzyw pod znakiem zapytania Reviewed by on 2 lutego 2011 .

Konsumenci Laosu biją na alarm, nie dowierzając, że warzywa na targach są oczyszczane. Kierownik Instytutu Żywności, dr Viengsay Vansilalom, mówi, że trafiają do niego co jakiś czas doniesienia od konsumentów, skarżących się na podejrzane sposoby kultywacji sprzedawanych warzyw. Konsumenci twierdzą, że kilka dni po zakupie podejrzanych warzyw, zaczynają się one psuć i pachnąć chemikaliami. Warzywa

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Avatar