News,Tajwan news

Chiński rynek zbyt trudny dla tajwańskich restauratorów ?

Tradycyjna tajwańska potrawa (Bambus z farszem)

Inwestowanie w rynek gastronomiczny w Chinach nie jest łatwym zadaniem dla tajwańskich restauratorów, gdzie oprócz znacznego wzrostu płacy minimalnej i opłat wynajmu na przestrzeni ostatnich kilku lat, czeka na nich jeszcze więcej wyzwań związanych z zachowaniem tajwańskiego ''smaku'' potraw. Tajwańskie restauracje w Chinach mają tendencję do przygotowywania potraw ze składników lokalnie uprawianych w Chinach, ponieważ niektóre ze składników nie nadają się do transportu z wyspy. Dlatego przysmaki serwowane na stołach w Chinach nie smakują tak samo, jak ich odpowiedników w Tajwanie. Te czynniki wpłynęły na decyzj

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Chiński rynek zbyt trudny dla tajwańskich restauratorów ? Reviewed by on 12 lutego 2013 .

Inwestowanie w rynek gastronomiczny w Chinach nie jest łatwym zadaniem dla tajwańskich restauratorów, gdzie oprócz znacznego wzrostu płacy minimalnej i opłat wynajmu na przestrzeni ostatnich kilku lat, czeka na nich jeszcze więcej wyzwań związanych z zachowaniem tajwańskiego ''smaku'' potraw. Tajwańskie restauracje w Chinach mają tendencję do przygotowywania potraw ze składników lokalnie uprawianych w Chinach, ponieważ

Udostępnij:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O AUTORZE /

Avatar